Sursă fotografie: AGERPRES

 

Timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă din Cluj-Napoca se vor putea bucura de universul muzicii jazz, în cadrul unei expoziții inedite.

Cei care doresc să participe se vor putea bucura de melodii consacrate, de noi tehnologii de redare a pieselor, dar și de o călătorie în istoria jazz-ului.

Sound dome-ul (cupola de sunet), este una dintre variantele prin care vizitatorii s-au putut bucura de jazz. De altfel, și discurile de vinil au fost în prim-plan, iar sunetul chiar i-a convins pe unii să revină de la digital la tradițional.

Expoziția are rolul să-i facă pe participanți să experimenteze emoția și ritmul muzicii. Vizitatorii au la dispozișie mai multe instrumente muzicale, de la tobe, chitară, până la pian.

Organizatorii expoziției sunt chiar fondatorii festivalului ,,Jazz In The Park”. Galeria este împărțită în cinci secțiuni, care nu ignoră nici partea educativă, și prezintă și istoria jazz-ului.

„Să îi apropiem pe oameni mai tare de muzică. Ne-am dat seama că multă lume nu are acces nici la echipamente, nici la aceste tipuri de interacțiuni, așa că ne-am gândit să creăm noi un context”, spune Alin Vaida, director al Music Gallery.

„Avem o prohibition room, este un bar al anilor 20 recreat ca atmosferă, pentru că anii de prohibiție au fost extrem de importanți în creația jazz-ului mondial”, spune Horia Marc, manager tehnic al Music Gallery.

Vor fi organizate și tururi ghidate, ore de muzică pentru elevi, dar și concerte. Expoziția din Cluj-Napoca ține până în 23 aprilie, urmând să se mute la Iași.

Sursă: ȘtirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here