EXPOZIȚIE DE BANDĂ DESENATĂ ORGANIZATĂ LA UBB

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar (DPCU) a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Muzeul Memorial David Prodan, organizează expoziția de bandă desenată „Cavalerii Crucii Negre. Epopeea cavalerilor teutoni în Transilvania”, realizată de Gabriel Virgil Rusu.

Expoziția poate fi vizitată până vineri, 7 iunie 2024, de luni până vineri, între orele 10:00-16:00, la sediul muzeului situat pe strada Academician David Prodan, nr. 1, ap. 7, Cluj-Napoca.

Noua serie grafică oferită în premieră publicului se oprește asupra unui episod mai puțin cunoscut al istoriei spațiului transilvănean, caracterizat prin prezența meteorică a cavalerilor teutoni în Țara Bârsei și prin conflictele armate pe care aceștia le-au purtat cu forțele cumane și cu regalitatea maghiară. Narațiunea îmbină datele provenite din izvoarele istorice cu ficțiunea, într-o poveste plină de suspans, de acțiune și de personaje puternic conturate. Prezenta expoziție aduce încă un argument în favoarea utilizării benzii desenate și a resurselor ei în procesul de predare și de învățare a istoriei și a altor discipline care conțin o importantă componentă narativă”, declară organizatorii.

Această expoziție reprezintă o oportunitate unică pentru publicul clujean de a descoperi și de a se familiariza cu un capitol fascinant și mai puțin cunoscut din istoria Transilvaniei, prin intermediul artei benzii desenate, care reușește să aducă la viață trecutul într-un mod captivant și accesibil tuturor vârstelor.

 

Sursa foto: NewsUBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here