EXPOZIȚIA ARTMIND – VASILE NIȚELEA, ORGANIZATĂ LA UBB

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, prin Galeria Paul Sima, anunță expoziției ARTMiND – Vasile Nițelea. Evenimentul este organizat în colaborare cu Departamentul de Pictură al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca și promite să fie un punct de referință în peisajul cultural al orașului.

 

Expoziția va avea loc marți, 28 mai 2024, începând cu ora 18:00, în Galeria Paul Sima, situată în Clubul Casei Universitarilor, pe strada Emmanuel de Martonne nr. 1. Această inaugurare festivă va oferi publicului ocazia de a descoperi lucrările unui artist remarcabil și de a interacționa cu creatorul lor într-un cadru intim și inspirator.

Organizatorii subliniază că „Lucrările lui Vasile Nițelea sunt marcate de o serie de concepte aparte: căutarea sentimentului de apartenență, dezrădăcinarea și evocarea unei identități colective, dar și a uneia spirituale. Prin maniera sa de lucru, realistă și totuși austeră din punct de vedere cromatic, artistul redă episoade pline de încărcătură afectivă, preluate din cotidian, pe care privitorul nu le poate evita, fiind nevoit să le confrunte.” Această abordare artistică unică îi permite lui Nițelea să creeze o conexiune profundă cu publicul său, invitându-l să reflecteze asupra propriilor experiențe și identități.

Expoziția ARTMiND – Vasile Nițelea va fi deschisă publicului până marți, 18 iunie 2024. Vizitatorii sunt așteptați de luni până vineri, între orele 15:00 și 17:00, pentru a explora universul creat de artist. Intrarea este liberă, oferind astfel accesul tuturor iubitorilor de artă la această colecție impresionantă.

Această expoziție reprezintă o oportunitate deosebită pentru comunitatea academică și publicul larg de a se conecta cu arta contemporană și de a aprecia talentul și viziunea lui Vasile Nițelea. Universitatea Babeș-Bolyai și Galeria Paul Sima invită toți cei interesați să participe la acest eveniment cultural deosebit și să descopere lumea fascinantă a unui artist care explorează teme esențiale ale condiției umane.

 

Sursa foto: NewsUBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here