Anul 2023 vine cu o schimbare pentru studenții de la medicină și farmacie. Pragul minim de admitere al examenului de rezidențiat va fi mărit la 65%. În prezent, acesta a rămas la procentul de 60% din punctajul maxim. 

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat la TVR Cluj că „pragul va fi mărit de anul viitor”, transmite edupedu.ro.

Inițial, se dorea mărirea pragului începând cu acest an, dar decizia a fost amânată deoarece 90% dintre studenți nu considerau „oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextul intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, desfășurat pe 20 noiembrie”. Ministerul Sănătății s-a consultat cu studenții și au decis de comun acord ca toate schimbările să fie puse în aplicare, începând cu anul viitor.

Peste 10.000 de studenți au participat la examen

Concursul de intrare în Rezidențiat s-a desfășurat pe data de 20 noiembrie. La nivel național s-au înscris peste 10.000 de studenți, dintre care 1.432 la Cluj-Napoca: 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

Examenul cuprinde 200 de întrebări, iar studenții au un termen de 4 ore pentru a putea răspunde la acestea. În vederea obținerii unui post este necesar un punctaj de minim 60%, din punctajul maxim realizat la nivel național de primul clasat. De anul viitor, acest procentaj va fi mărit cu încă 5%.

Pentru a li se oferi condiții optime studenților clujeni, examenul a fost dat la BT Arena. Anul trecut, Cluj-Napoca a înregistrat cele mai mari note și cea mai mare rată de promovare, pe toate domeniile, din întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here