În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un centru al activităților sportive și recreative dedicate tinerilor. Odată cu sosirea sezonului cald, orașul se animă cu un eveniment special destinat elevilor, organizat în fiecare weekend în școlile din cartiere. „Fugi în curtea școlii” este o inițiativă remarcabilă care promovează mișcarea în aer liber, siguranța și sănătatea prin sport pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

 

Activități Diverse și Educație prin Sport

Acest eveniment oferă copiilor ocazia de a participa la o varietate de activități dinamice și provocatoare. Printre acestea se numără atletismul, baschetul, handbalul, fotbalul, tenisul și voleiul. În plus, copiii se pot bucura de jocurile tradiționale ale copilăriei precum „rațele și vânătorii”, „leapșa” și „șotronul”. Aceste activități nu doar că promovează un stil de viață activ și sănătos, dar contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale și de colaborare între copii.

Programul Evenimentelor

În zilele recente, evenimentul „Fugi în curtea școlii” a adus un număr mare de elevi la școlile gimnaziale „Octavian Goga” și „Liviu Rebreanu”, unde aceștia s-au bucurat de joacă, sport și veselie. Programul continuă și în săptămânile următoare, după cum urmează:

Sâmbătă, 25 Mai – Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”
Interval orar: 10:00-13:00

Duminică, 26 Mai – Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”
Interval orar: 10:00-13:00

Sâmbătă, 01 Iunie Baza Sportivă Gheorgheni: 12:00-15:00
Baza Sportivă La Terenuri: 12:00-15:00
Parcul Zorilor: 12:00-16:00

Duminică, 02 Iunie Baza Sportivă Gheorgheni: 12:00-15:00
Baza Sportivă La Terenuri: 12:00-15:00

Sâmbătă, 15 Iunie – Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”
Interval orar: 10:00-13:00

Duminică, 16 Iunie – Școala Gimnazială „Traian Dârjan”
Interval orar: 10:00-13:00

Parteneriate și Susținere

Proiectul „Fugi în curtea școlii” este realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizații dedicate promovării sportului și sănătății, precum Runners Club și Bigtime Production Cluj Napoca. Aceste parteneriate sunt esențiale pentru succesul evenimentului, asigurând resursele necesare și expertiza pentru a oferi copiilor o experiență de neuitat.

Prin astfel de inițiative, Cluj-Napoca își consolidează statutul de oraș care investește în sănătatea și educația tinerei generații, promovând valori esențiale precum sportul, jocul în siguranță și mișcarea în aer liber. „Fugi în curtea școlii” nu este doar un eveniment de weekend, ci o platformă de dezvoltare pentru copii, încurajându-i să adopte un stil de viață activ și sănătos de la o vârstă fragedă.

 

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here