Miliardarul american, Elon Musk, a devenit, în mod oficial acționar majoritar al Twitter, după finalizarea tranzacției în valoare de 44 de miliarde de dolari, informează Mediafax.

 

Anunțul a fost făcut chiar de către el pe pagina oficială de Twitter a acestuia, comentând: „Pasărea este eliberată”, făcând referire la logoul companiei , o pasăre albastră.

 

Conform Sky News, prima acțiune a lui Musk a fost să concedieze conducerea Twitter, acuzându-i pe șefii Twitter că l-au indus în eroare referitor la numărul de conturi spam existente pe platformă.

 

Miliardarul american i-a demis pe directorul executiv al Twitter, Parag Agrawal, pe directorul financiar Ned Segal şi pe şeful departamentului de afaceri juridice şi politici Vijaya Gadde, anumite surse susținând faptul că Agrawal și Segal erau în clădirea sediului central din San Francisco în timpul finalizării tranzacției, fiind escortați ulterior afară din incintă.

 

Fondatorul Tesla şi SpaceX a primit un termen limită de 28 octombrie pentru a încheia afacerea şi pentru a evita să ajungă în faţa instanței. Asta după ce compania de socializare l-a dat în judecată pentru că a încercat să rupă oferta iniţială făcută în aprilie. Pe 17 octombrie, Musk a anunțat că va merge până la capăt cu achiziția Twitter.

 

Surse: Mediafax, Sky News

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here