O studentă din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca a aflat cum escrocii încearcă să-i păcălească pe clujeni să doneze pentru o cauză falsă, folosindu-se de o poveste a unei mame bolnave de cancer.

 

Schema este una simplă. Când a căutat imaginea pe Google cu presupusa persoană bolnavă, Andreea Burcea a văzut că identiatea reală era de fapt a unei femei din Pakistan.

Studenta și-a dat seama printr-o simplă verificare pe Google că persoana care cere bani pentru o cauză nobilă încerca, defapt, să înșele persoanele care, de multe ori, emoționate de povestea vândută de escroci, ajung să doneze fără a verifica identitatea persoanei sau persoanelor care cer acești bani.

Mare grijă la escroci ‼️‼️ cei care ați donat pentru cazul acesta, ar trebui să cereți actele  și dacă e cazul, să mergeți la poliție. La o simplă căutare pe google poza este a unei femei din Pakistan, nicidecum o româncă bolnavă de cancer. E incredibil ca se poate profita de pe urma acestei boli incurabile… Dacă ar fi adevărat, nu cred ca ar fi postat de pe conturi fake, cu poze fake. Mare grijă cui donați banii… am văzut postarea pe mai multe grupuri și nu are niciun act doveditor. Am primit block după ce am sesizat ca e scam.”, a scris Andreea Burcea, pe pagina ei de Facebook.

POSTAREA INTEGRALĂ AICI

Sursa: Știri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here