Of, of, politica asta…

Ești român, deci ești familiarizat cu apariția periodică a unui nou partid (în cazul ăsta AUR), care are ca scop fix același lucru ca celelalte partide: să scape de corupția din țară (care e în creștere), să-i unească pe români (care s-ar strânge de gât unii pe alții, pe zi ce trece) și să-i aducă înapoi în țară pe românii care au plecat la muncă și studii în străinătățuri (deși unii dintre ei nu știu cum să uite limba română de cum pășesc în afara țării).

Atenția mea cade pe acest nou partid, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), înființat anul trecut și care a surprins multă lume când a luat peste 9% la alegerile parlamentare de la începutul acestei luni, lăsând în coadă partide mult mai cunoscute, precum PMP și Pro România, care nu au reușit să treacă pragul de 5%. Întrebarea ar fi de ce e așa de mare șocul că au reușit să ajungă în Parlament de la prima încercare?

Dacă vrei să afli de ce oamenii au ales noul partid AUR, citește aici: Am vorbit cu votanții AUR și am aflat motivele lor!

Să fie din cauza faptului că au candidat într-o țară în care avem fiecare partid politic anti ăluia apărut înaintea sa? Nu de alta, dar în ritmul ăsta vom ajunge să avem partide denumite concret „Anti-Pesedeu”, „Contra Peneleu”, „Jos Ude Mereu”, „Minus USR-PLUS„ etc. Dar nu, nu de asta a ajuns AUR așa mare vedetă în așa scurt timp. Ci pentru că strigau în stradă că ei sunt împotriva purtării măștii, iar unora nu le venea să creadă că există oameni care le împărtășesc ideile, și sunt și în politică, iar altora nu le venea să creadă cât de jos a ajuns țara.

Peștișorii de AUR și cele trei dorințe ca partid

Sună trist, dar asta e situația. România a luat-o la vale ca un prunc pe tobogan de când cu pandemia. Și hai să „presupunem prin absurd” că nu există virus, dar atunci e și mai grav, pentru că înseamnă că asta e reacția populației noastre când i se spune că un virus se perindă printre noi.

Te uiți la Recorder și vezi cum îți zice omu’, ”cu ochi senini și goi”, că „Există lege da’…acuma…ce să facem…?”, în timp ce el s-a decis să meargă la pelerinajul de Sfântul Andrei în mijlocul pandemiei și a refuzat să poarte mască, urmând să se împărtășească cu aceeași linguriță ca ceilalți de față, iar apoi îți întorci privirea și o vezi pe Diana Șoșoacă, de la AUR, cum susține sus și tare că are afecțiuni și nu poate purta mască și are un sistem imunitar beton, cum să ia virusul?? Că adeverința cu privire la afecțiuni s-a dovedit a fi neconformă, nu mai contează.

Fazele cu SARS-COV-2 nu au fost singurul motiv pentru care AUR a reprezentat un șoc, au venit ca bonus părerile gândite de Sorin Lavric cu „Niciun bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea”.

El e genul de om din cauza căruia peste 50% din populația României justifică violul și transformă abuzatorul în victimă.

Și după ce vedem astfel de statistici, ne întrebăm de ce nu mai face nimeni nimic pentru țară și de ce nu se mai luptă unii alții pentru niște modificări și îmbunătățiri. Care modificări și îmbunătățiri, că în viziunea inculților cu diplomă și acces la internet, care nu sunt puțini, nimeni nu trebuie să fie pedepsit pentru că tot ce se prezintă despre abuzuri sau alte știri asemănătoare e doar o exagerare?!

Cireașa de pe tort o las să fie ideea cu familia tradițională, cu Coaliția pentru Familie și marșurile împotriva avorturilor voluntare, pe motiv că prevenim „catastrofe demografice”. Adică ne întoarcem în perioada lu’ Ceașcă și la „decreței”, studiem bine ce a fost atunci, și dăm pe repeat, că fix asta e problema țării acuma, de asta nu mai puteam noi ca popor! Și ca la Teleshopping, asta nu e tot, adăugăm la toate cele menționate mai sus că ideologia de gen este ”o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti”, în viziunea AUR.

Trecând și peste aceste aspecte, AUR ar fi fost partidul în care mai mulți și-ar fi pus speranța,

dacă nu ar fi fost atât de agresivi în exprimare cu privire la virus și la ce vor ei de la acest mandat. Șoșoacă pare persoana potrivită căreia să îi spui Trump de România, având în vedere încăpățânarea de care dă dovadă, care sigur nu este lucrul pe care îl cauți într-un politician care să te reprezinte și să îți reprezinte interesele. Dovada acestui fapt constă în genul de oameni care se află în grupul de susținere de pe Facebook al acestui partid. Majoritatea ar putea să se mai lupte o dată cu școala primară, sau poate avem mai mulți iubitori de educație precum în exemplul următor:

Partid AUR

Oricum, educația și sistemul de învățământ românesc sunt o poveste pentru altă dată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here