Emil Boc a specificat într-o intervenția la radio că numărul mare de cazuri de Coronavirus se datorează numărul mare de teste efectuate.

„Situația la Cluj nu e mai gravă decât în altă parte a țării. Faptul că avem acest procent ridicat de îmbolnăviri, în bună parte se datorează gradului de ridicare la Cluj. Noi avem o medie de 2500-3000 de teste pe zi, în timp ce alte județe au 300-400 de testări. E bine că se testează, deoarece prin testare izolăm, vindecăm și împiedicăm răspândirea virusului”, a declarat acesta.

Acesta a mai precizat că spitalele din Cluj-Napoca sunt pregătite pentru această perioadă, ele fiind cele mai bune din țară.

„La Cluj avem cele mai bune spitale din Cluj. Nu spun asta pentru că sunt primar, dar acest lucru l-a spus și ministrul când a fost la Cluj. Spitalul de Boli Infecțioase are cea mai mare rată de vindecare din țară la cazurile de COVID-19 cu 98% din pacienți vindecați. Sunt optimist că am reușit să vindecăm o mare parte dintre bolnavi, deși mă doare fiecare deces trebuie să vedem și partea plină a paharului”, a spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here