În municipiul Cluj-Napoca, momentan, nu se ia încă în calcul măsura carantinării. Totuși, aceasta nu este exclusă dacă situația se agravează.

Deși Clujul se află printre cele mai infectate județe din țară, Emil Boc a anunțat la un post de radio local că, încă, nu ia în calcul carantinarea municipiului.

Măsura de carantinare nu se exclude în totalitate. Dacă situația se va agrava, atunci aplicarea ei va fi posibilă.

„La această oră, nu se ia în considerare intrarea municipiului Cluj-Napoca în carantină. Evident, asemenea ipoteză nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc. Noi avem avantajul că facem foarte multe testări și prin asta putem să izolăm mai repede și să putem menține sub control. În al doilea rând capacitatea sanitar administrativă este mult mai ridicată la Cluj decât în alte județe datorită elitei medicale și a managementului bun făcut de către medici, spitale, comitetului județean pentru situații de urgență, astfel încât să nu avem încă posibilitatea asigurării unui minim de locuri. Deci din această analiză, astăzi la ora la care vorbim, nu se impune carantinarea în municipiu”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Primarul a spus că își pune încrederea în clujeni, deoarece știe că vor da dovadă de un comportament responsabil.

„Eu ma încredere în faptul că acest grad ridicat de responsabilitate din partea clujenilor ne va ajuta să menținem situația sub control. Prin susținerea aparatului medical și a echipei de medici vom reuși să trecem peste etapa aceasta cumplit de grea.”

Pentru mai multe știri din Județul Cluj, apasă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here