Primarul Clujul, Emil Boc, a fost prezent azi, 6 mai, la Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu cei 60 de tineri, lideri ai organizației de tineret din Ucraina.

 

Întâlnirea a avut ca temă principală importanța democrației, a libertății și valorile europene. Solidaritatea și empatia prezentată de către clujeni a fost apreciată și recunoscută de către ucraineni. Am fost prezent astăzi la Universitatea Babeș-Bolyai alături de 60 de tineri, lideri ai unor organizații de tineret din Ucraina, inclusiv din orașe precum Mariupol, Dnipro, Kiev, care au fost ocupate și bombardate de armata rusă. Întâlnirea s-a concentrat pe importanța democrației, a libertății, despre marea familie a Europei și valorile europene.

Suportul pentru Ucraina nu este sprint, ci un maraton. Iar solidaritatea și empatia arătată de comunitatea clujeană pentru ucrainenii este extraordinară, fapt recunoscut și apreciat de reprezentanții ucraineni.” , povestește primarul Emil Boc în postarea sa.

Alte subiecte din cadru discuției au fost despre importanța educației, mediul academic și universități. Liderii de tineret din Ucraina au fost recunoscători de primirea caldă a Clujul.

Ucraina este un model pentru noi toți prin acțiunile de curaj de care dau dovadă de când a început războiul, când nimeni nu a crezut că poate rezista mai mult de o săptămână. Europa continuă sprijinul pentru Ucraina și putem spune că deja fac parte din Uniunea Europeană prin valorile pe care le împărtășim.” , adaugă Boc.

Ucraineni au călătorit în diverse orașe din toată Europa precum Varșovia, Strasbourg, Bonn, Bruxelles, Luxembourg, Viena unde au purtat discuții importante cu conducerea Comisiei Europene, NATO, guverne naționale sau locale. Scopul acestora este susținerea atât Ucrainei, cât și a ucrainenilor din străinătate. 

Sursă foto: Facebook    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here