În urma ședinței de astăzi a Consiliului Local Cluj, Emil Boc a vorbit despre planurile pentru desfășurarea activității didactice în mediul online.

Conform spuselor edilului, vor fi achizițiomate camere video, microfoane, căști și laptopuri în valoare de 12 milioane de lei, pentru a susține forma hibridă a învățământului, în contextul pandemiei Coronavirus. 

Aș vrea ca în 15 septembrie cât mai mulți copii să meargă la școală, iar dacă se poate, toți. Acesta este scenariul de bază”, spune Boc. Acesta mai are o variantă și anume cea în care copiii care sunt în clasele 0-4 să meargă la școală pentru a-și forma abilitățile și calitățile necesare vârstei, iar elevii de gimnaziu și de liceu să aplice forma hibridă.

Primarul a mai anunțat că dacă instituțiile de învățâmânt din Cluj nu vor beneficia de aceste mijloace obținute din banii publici alocați, profesorii vor fi denunțați din funcție chiar de către acesta. „Nu accept indolență. Ați cerut, ați primit! În 15 septembrie trebuie să avem toată infrastructura pregătită”.

Boc a luat această decizie în contextul în care era necesară o pregătire pentru realizarea învățântului digital, care din păcate, nu mai poate fi oprit deoarece situația medicală din România nu permite reîntoarcerea la normal. „Noi luăm acum masura în 3 august ca să fim siguri că în 15 septembrie o să avem toată infrastructura pregătită”. 

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/633395710624656

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here