Când vine vorba despre lucrările drumului din cartierul Lombului, problemele apar la orice pas. Dacă până în martie 2020, alunericările de teren împiedicau lucrările, acum singurul vinovat este virusul COVID-19.
Pentru lucrări au fost alocați 16 milioane de lei, dar până la urmă acești bani au fost redirecționați către spitale. Primarul Emil Boc precizează că nu doar acest proiect a trebui întrerupt din cauza pandemiei.
„Drumul Lombului, de exemplu. 16 milioane de lei trebuia să investim și să continuăm lucrarea. Nu am putut să continuăm lucrarea anul acesta, a trebuit să luăm banii și să îi dăm la sănătate. E un proiect major, pe care l-am amânat în integralitate. De la alte proicte, am diminuat resursele financiare, astfel încât să putem da aproape 10 milioane de euro pentru domeniul medical, spitalele clujene, pentru dotări, echipamente medicale, pentru asigurarea tuturor echipamentelor pentru învățământul online. Am fost nevoiți să facem acest lucru și nu regret. L-am făcut pentru că sănătatea clujenilor e, până la urmă, cea mai importantă, iar educația o prioritate pentru noi din toate timpurile”, a declarat edilul, la un post local de radio.
De 5 ani se așteaptă deschiderea drumului!
Lucrările la drumul Lombului, care are patru benzi, au început în luna iulie a anului 2015. Conform planurilor, acesta trebuia finalizat la finalul aceluiași an. Lungimea drumului este de 1,6 km, iar banii au fost alocați din proiectele cu fonduri europene ale Primăriei.
„SC Kiat Group Construct SRL, executantul accesului din strada Oaşului la Cartierul Lomb, va finaliza lucrarea în acest an”, declara Primăria Cluj-Napoca cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor.
Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, face un apel către autorități pentru a asfalta cât mai repede drumul deoarece îi încurcă pe artiști.
„Deocamdată, eu sper, măcar Primăria să asfalteze drumul spre Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC). Stația de autobuz este jos la baza dealului și nu e o urcare tocmai plăcută. Nu e încă accesibilizată zona. Proiectul și gândirea sunt bune în ani, asta a fost și ideea noastră, este un spațiu unde se va putea face post producție de film, grafică de film, el va avea utilitate în viitor, dar, deocamdată, pentru noi, când vine vorba de infrastructură, nu ne ajută prea mult”, a spus Tudor Giurgiu la ediția din 2019 a festivalului TIFF.