În zona Itaewon din Seul s-a produs o busculadă de proporții, ce a dus la decesul a peste 150 de persoane, majoritatea tineri. În acel loc, zeci de mii de persoane s-au adunat, pentru a petrece primul Halloween fără restricții, după trei ani de pandemie. Președintele Yoon Suk-Yeol a declarat că incidentul este „un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple” și a declarat doliu național.

Cauza dezastrului: un mister!

Presa locală a declarat că o vedetă s-ar fi îndreptat la un bar din Itaewon, fiind urmărită de un grup numeros de persoane. Busculada s-a produs în apropierea hotelului Hamilton, fiind o zonă de petrecere populată din oraș. Nu se știe ce a produs aglomerația, dar locul devenise atât de populat, încât participanții nu se mai simțeau în siguranță.

Incidentul s-a produs în jurul orei 22:00, când o mulțime de oameni au căzut unii peste alții pe străzile înguste ale Itaewon. Martorii au declarat că înainte cu trei ore de producerea incidentului, străzile erau mult prea aglomerate. Majoritatea victimelor erau tineri și adolescenți, iar dintre aceștia mulți au fost duși la spital în stop cardiac. Acest lucru poate face ca numărul deceselor să crească.

Numeroase persoane vătămate

Conform materialelor postate pe rețelele sociale sunt ilustrați oameni întinși pe stradă, iar echipele de salvare încearcă să le acorde primul ajutor. Numărul persoanelor dispărute este în continuă creștere, iar autoritățile fac apel către familiile victimelor să le ofere ajutor în a le identifica. Au fost trimiși peste 1700 de salvatori care fac tot posibilul să salveze cât mai multe persoane.

Autoritățile cercetează în permanență

Nu este clar ce a cauzat incidentul, autoritățile fiind într-o continuă investigație, în timp ce președintele a convocat un consiliu de urgență. Conform celei mai recente conferință de presă numărul deceselor a ajuns la 151, dintre care 19 sunt cetățeni străini. Cadravele sunt duse la o bază sportivă din apropiere, pentru a putea fi identificate.

Un incident de asemenea proporții nu s-a mai produs din anul 2014, când 304 de persoane au decedat în urma naufragiului unui feribot, conform CNN. Marii lideri ai lumii transmit condoleanțe Coreei de Sud și sprijin în fața situației devastatoare, printre care: președintele SUA, Joe Biden; preşedintele Consiliului European, Charles Michel; cancelarul german Olaf Scholz și premierul canadian Justin Trudeau.

 

Sursă: Digi24

Sursă foto: Profimedia Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here