Festivalul Filmului Francez revine și anul acesta la Cluj, în perioada 23 septembrie- 4 octombrie. Ediția 2020, intitulată „Filmul francez la feminin”, pregătește proiecții cât mai diverse, care vor aduce în prim-plan sexul frumos.

În acest an, filmele sunt împărțite în trei secțiuni:

1. Focus tineri regizori. Accentul va fi pus pe nou val de regizori, care au în palmares unul sau maxim două filme de lung-metraj.

2. Panorama filmelor franceze ale anului. Aceasta secțiune promite vizionarea filmelor franceze apreciate la festivaluri de renume sau de către public.

3. Săptămâna Cahiers du Cinema: vive les insoumuses! Tema a fost concepută de criticul de film Joachim Lepastier în dorința de a aduce un omagiu muzelor nesupuse (fr. les muses insoumies).

Printre realizatoarele de film care vor cuceri inimile clujenilor se află Celine Sciamma, Alice Winocour sau Agnes Varda, cât și „greii” cinematografiei franceze precum Nelly Kaplan și Alice Guy, conform unui comunicat al Institului Francez în România. Totodată, în centrul atenției vor fi și actrițe precum Catherine Deneuve sau Anais Demoustier, laureată a premiului Cesar pentru cea mai bună actriță în 2020.

Din cauza măsurilor de protecție care trebuie să fie luate, organizatorii vor desfășura evenimentul în spații deschise. „Pentru moment este prevăzut ca proiecţiile să aibă loc în spaţii deschise, dar sperăm să putem include cât de curând şi proiecţii în cinematografe, adaptând structura festivalului în funcţie de reglementările autorităţilor publice. Organizatorii pun accent pe siguranţa tuturor spectatorilor şi respectarea strictă a regulilor sanitare”, menționează aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here