Elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 iau măsuri pentru a-și salva spațiul. Conform deciziei luate de Inspectoratul Județean Cluj acesta va urma să se comaseze cu Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. 

Liceul Tehnologic Nr. 1 este situat pe strada Maramureșului Nr. 165A și este una dintre unitățile de învățământ cu tradiție din Cluj-Napoca. Acesta deține cămin și cantină proprie, ateliere și școală cu două corpuri de clădire legate. 

Unitatea de învățământ pregătește la standarde europene specialiști în profilul tehnic și servicii, astfel tinerii absolvenți se potrivesc atât cerințelor din țară cât și a celor din străinătate. Acesta sprijină agenții economici din două mari ramuri: Alimentație publică și Electromecanic, printr-o forță de muncă bine pregătită.

Elevii, împreună cu profesorii și părinții au inițiat o petiție online, dar strâng semnături și în mod fizic. Conform petiței, tinerii acceptă comasarea liceelor, dar doresc să-și păstreze locația actuală. 

„Dorim ca liceul nostru să-și păstreze locația, Colegiul Anghel Saligny nu are laboratoare ca să ne sustina, nu are cantină nu are nici camin. Avem foarte mulți elevi navetiști care vin din mediile rurale. Cadrele didactice ne susțin, colectează și ei semnături. Profesorii titulari pot să stea mai linistiți, dar cei care nu sunt titulari își vor pierde jobul”, declară unul dintre elevi.

Școala se află în apropierea gării, autogării și a unui nod al traseelor CTP. Spațiile generoase și bine organizate oferă elevilor și profesorilor condiții optime ca să-și desfășoare activitatea. Mutarea ar face ca unii tineri, de exemplu cei din Republica Moldova, să fie nevoiți chiar să-și întrerupă studiile sau să se mute în alte părți. 

Elevii nu vor să se oprească aici, deoarece doresc să ducă petiția în fața autorităților. „Petiția e făcută pentru a face o schimbare, mai ales că va urma să
mergem la primarie.”

În ultimii ani, rezultatele elevilor au crescut din ce în ce mai mult, în special datorită celor proveniți din afara orașului. „Mai ales că în ultimii ani avem niște elevi și rezultate mult mai faine. Ei sunt veniți de prin toate părțile și sunt elevi capabili de a aduce bune rezultate liceului. Am luat locul 2 pe județ la diverse concursuri, unii au obținut locul 1 la etapa națională.” 

 

Petiția realizată de Liceul Tehnologic Nr. 1: https://www.petitieonline.com/petiie_pentru_ca_liceul_tehnologic_nr1_fostul_grup_colar_industrial_tehnofrig_s-i_salveze_tradiia_i_campusul_tradiia_trebuie_s_rman_la_ea_acasa?u=8477345&uv=45988280

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here