Dănuț Gîrleanu a debutat în forță la ”europenele” de tineret de la Erevan. Campionul European de juniori din 2020 l-a întâlnit în ”16”-imile categoriei 54 kg pe reprezentantul Germaniei, Achmed Aslakhanov, pe care l-a învins cu o decizie unanimă.

În următorul duel îl va întâlni pe Vladimir Melenchuk din Republica Moldova, la categoria 54 de kilograme, meciul contând pentru accederea în sferturile de finală.

 Reamintim, că pugilistul hunedorean Dănuț Gîrleanu va reprezenta România la Campionatele Europene de Tineret ce au loc în Armenia, până în data de 4 mai.

Dănuț Gîrleanu este campion european de juniori în 2020 și are în palmares o medalie de bronz în competiţia continentală, la aceeaşi categorie de vârstă, obţinută un an mai târziu, la Tbilisi, în Georgia.

Totodată, Dănuț este fratele lui Cosmin Gîrleanu,  care recent a semnat primul contract de profesionist, cu TM Boxing, din Mexic. Acesta a reușit să obțină 2 victorii din tot atâtea posibile la profesioniști, ultima gală având loc la Guadalajara.
 Palmaresul acestuia e unul de lăudat, fiind multiplu campion naţional de cadeţi, juniori şi tineret, campion mondial şi vicecampion european de juniori şi medaliat cu argint la Europeanul Under 22 din Rusia (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost singurul reprezentant al României la masculin, conform agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here