Închiderea magazinelor la ora 18:00 este o mare greșeală a Guvernului!

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Începând cu data de 28 martie 2021 s-au aplicat restricții în fiecare localitate în funcție de rata de infectare cu COVID-19.

Cele mai noi restricții aprobate de Guvernul României sunt interzicerea circulației după ora 20,00 și închiderea magazinelor la ora 18,00. Dacă în localitate rata de infectare depășește 4 cazuri la mia de locuitori, atunci aceste restricții se aplică numai în weekend (vineri, sâmbătă și duminică). Însă, dacă rata de infectare cu COVID-19 depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, acestea se aplică pe tot parcursul săptămânii.

Ok, partea cu interzicerea circulației după ora 20:00 este de înțeles, dar de ce să închizi magazinele alimentare mai devreme? Pe deasupra, Guvernul a hotărât să închidă și sălile de fitness în localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori.

Dacă vrei să scapi de îmbulzeala din magazine, nu le aglomera mai tare!

Având în vedere că foarte multe persoane pleacă de la job la ora 16:00 sau chiar 17:00, închiderea magazinelor la 18:00 nu este soluția cea mai potrivită pentru a opri oamenii să se înghesuie în supermarket-uri. Toate acestea vor duce la alte probleme, spre exemplu trafic sau accidente rutiere.

Persoanele care pleacă de la locul de muncă și vor să facă cumpărături la un supermarket trebuie să treacă prin aglomerația infernală pe care o prezintă orașele mari, să găsească un loc de parcare la acea oră de vârf și să termine cumpărăturile înainte ca limbile ceasului să arate ora 18:00. Cu alte cuvinte, populația este mult mai stresată și mai expusă riscului de îmbolnăvire cu coronavirus.

Însă, pentru cei care vor să își facă cumpărăturile seara, o alternativă destul de costisitoare o reprezintă benzinăriile. Duminică seara, după ora 18:00, în orașele cu incidența de peste 4 cazuri la mia de locuitori, benzinăriile au fost principala atracție.

La intrarea în acestea s-au format cozi uriașe, deoarece erau singurele locuri de unde oamenii mai puteau cumpăra alimente. La supra preț, bineînțeles, însă dacă este singura alternativă, oamenii au fost nevoiți să aștepte afară pentru a cumpăra toate cele necesare la un preț dublu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here