educație sexuală

DISCLAIMER:  În acest articol sunt reprezentate motivele pentru care educația sexuală ar trebui introdusă în programa școlară, iar dacă nu ești de acord, îți poți prezenta argumentele în secțiunea de comentarii, fără injurii.  

EDUCAȚIE SEXUALĂ!

Bun, acuma că toți cre(ș)tinii sunt deja în secțiunea de comentarii, explicând de ce introducerea acestei materii în programa școlară înseamnă să „atentezi la inocența copilului” și e total „împotriva Bibliei” să faci așa ceva, hai restul să ne dăm două palme și să deschidem larg ochii, să ne uităm în jurul nostru și să încercăm măcar să înțelegem ce ar însemna să avem această materie în curriculum, cu mențiunea că ne-o imaginăm predată corect, conform cu cerințele actuale, nu cum sunt predate celelalte materii de către unii așa-ziși profesori.

Pentru că suntem la capitolul școală și educație, vă invit să citiți un reportaj despre cum mulți elevi nu au posibilitatea să-și exercite dreptul la educație: Școala online, un lux pe care elevii români nu și-l pot permite

Să începem cu un aspect pe care îl cunoaște aproape toată lumea: aproape un sfert dintre mamele minore din Uniunea Europeană sunt din România, adică avem primul loc printre statele membre la acest capitol.

Nicio suripriză, mereu suntem primii la ce nu trebuie și ultimii la ce am avea nevoie să excelăm. Asta se întâmplă când țara e gândită cu… opusul capului, ca să vorbim frumos.

Deci ăsta e doar primul lucru de pe listă, așa că până aici am o singură întrebare: e perfect etic și moral și nu atentăm la nimic dacă acceptăm acest lucru, corect? Și a NU accepta acest aspect nu înseamnă să urli ca descreieratu’ la fiică-ta și să îi spui că nu are ce căuta acasă dacă vine cu „burta la gură”. Înseamnă să ai răbdare să îi explici copilului tău prin ce transformări trece corpul lui de la o anumită vârstă și cum să se protejeze din momentul în care decide să facă acel pas spre „lumea adulților”.

Pentru „încuiați”, a-l pregăti nu înseamnă că îi spui să facă asta, înseamnă că vrei să eviți anumite lucruri și vrei să îl ajuți să nu treacă prin niște chestii.

Despre ce „chestii” vorbesc e a doua problemă de pe listă, și anume bolile cu transmitere sexuală. Așa-i, ce tare îi distrugi copilăria dacă îi explici ce e ăla un prezervativ? N-o să mai poată dormi la noapte. Dragi părinți, dacă pe prunc îl interesează ceva, e destul de capabil să caute și singur pe internet, că majoritatea sunt născuți cu tableta-n brațe, tehnologia nu reprezintă un obstacol pentru ei. Nu-i explicați voi un lucru, va căuta altă metodă să afle, că sigur e curios să știe, la un moment dat, ce e în cutia aia așa de frumos colorată, pe care scrie „Durex” și se află la fiecare casă de marcat. Pe ce site-uri va intra în căutarea unui răspuns, asta ar trebui să vă îngrijoreze.

Și ghiciți care ar fi a treia problemă legată de acest subiect? Abuzurile sexuale. Dacă te-ai gândit la asta, felicitări, ești mai educat decât jumate dintre animalele din țara asta.

Stai că-ți spun și de ce. Că oricât am vorbi despre această problemă, tot se găsește unu’ să fie mai catolic decât Papa și să ne explice cum că „și victima e de vină dom’le”, că „n-avea ce să se îmbrace” în haine, că „așa arată de parcă cere să fie violată”. Și „ce căuta pe stradă” și de ce „e beată”?

Da, frate, asta e gândirea normală a peste 50% dintre români, violul are scuză și legea nu-i lege. Nu contează dacă, prin ceva minune, după ce ai fost abuzat, te hotărăști să depui plângere, că la noi fie mori așteptând un răspuns, fie ești batjocorit și trimis mai încolo să te gândești la ce ai făcut, la cum ți-ai permis tu să îl acuzi pe X de… orice până la urmă, că sigur se trezește cineva să facă o Ordonanță de Urgență care să se potrivească la fix cu orice, cică, ar fi greșit acest X.

Hai să ne oprim un minut, totuși, să le mulțumim celor care nu se comportă de parcă ar fi fost crescuți în junglă și care încearcă să ajute, cum știu ei mai bine. Că și lor le sunt puse bețe-n roate, e partea a doua. A se vedea situația Adrianei Radu, de la „SEXUL vs BARZA”, care avea un loc asigurat în Consiliul Economic și Social (CES) după ce a trecut printr-un proces de selectare și validare convenit de Guvern și ONG-uri. Cu alte cuvinte, democrația la noi e doar pe hârtie, că dacă ai funcție și ți se scoală, tot cum vrei tu faci.

Ultima chestie care ar fi de menționat este că educația sexuală nu te împinge spre homosexualitate, cum am văzut din părerile de „neclintit” ale unora (nu-s de neclintit că erau bine argumentate, ci că-ți pierzi tu din neuroni încercând să le explici altfel).

Eventual îți dă posibilitatea să nu-i mai tratezi de parcă o să îți dea cu bâta-n cap dacă te uiți la ei. Chiar aștept ziua în care o să văd că sunt bătuți pe stradă pedofilii și violatorii, că despre homosexuali am văzut destul.

Ca să clarific puțin, înainte să primesc comentarii „de dulce” de la ăia care oricum m-au înjurat până aici, dacă au citit până aici, vreau educație sexuală în școli începând cam cu clasa a IV-a/a V-a, pentru că atunci încep transformările, vreau să fie predată de specialiști și vreau să se predea așa cum trebuie. Și nu, nu am încredere în părinți să se ocupe de acest aspect, pentru că unii dintre ei și-au semnat cartea de vizită prin comportamentul și igiena copilului, care clar ține de ei, adică de „cei 7 ani de acasă”.

2 COMENTARII

  1. Există ceva studii care să susțină afirmația că aceasta este ”gândirea normală” a românilor?

    ”Da, frate, asta e gândirea normală a peste 50% dintre români, violul are scuză și legea nu-i lege.”

    Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here