Un cutremur cu magnitudini de 5,3 a avut loc în Arad și s-a resimțit în Cluj și Timișoara. Cutremurul a avut loc ieri, 6 iunie, la ora 20:26. 

 

”Putem spune, așadar, că în acest an s-au reactivat două zone seismice ale țării, zone seismice cunoscute de specialiști, unde însă în ultimii ani nu se mai produseseră seisme demne de luat în seamă. „Este corect să spunem că zona s-a reactivat, fiindcă s-a produs acest cutremur, dar asta NU înseamnă că sigur va urma o fază în care vor apărea cutremure dese și tot mai mari. Nimeni nu poate să prezică ce se va întâmpla în continuare”, susține Alexandru Szakacs, cercetător științific al Institutul de Geodinamică din București.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 km și a afectat o mulțime de orașe din apropiere. Orașele afectate au fost: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita si 99km E de Szeged.

Aceste fenomene au mai apărut de-a lungul anului și în zona Olteniei în 14 februarie. Cutremurul de atunci având  5,7 pe Richter. 

 

Sursa foto: Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here