Un cutremur de 5.4 magnitudine pe scara Richter s-a produs, joi dimineață, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit puternic în capitala țării, București, fiind considerat cel mai mare cutremur din ultimii doi ani.

 

Seismul nu a produs pagube, nu au fost înregistrate apeluri la 112 și nu au existat victime, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit G4Media.

 

Unii martori susțin că a fost resimțit inclusiv în Republica Moldova. IGSU a explicat de ce nu a trimis mesaj RO-Alert, populația primind însă alertă de la Android cu aproximativ 10 secunde înainte de cutremur. Mai mulți utilizatori susțin că nu au primit alerta pe telefon.

 

IGSU a transmis, apoi, precizări legate de mesajele RO-Alert. „În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora”, au punctat reprezentanții IGSU.

Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploieşti, 76km E de Braşov, 114km V de Brăila, 117km V de Galaţi, 118km N de Bucureşti, 126km S de Bacău, 148km NE de Piteşti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iaşi.

Sursa :G4Media

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here