Echipa de „sub furnale” primește vizita celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, în prima etapă a eșalonului secund. Partida se va desfășura pe bătrâna Arenă „Michael Klein”, duminică, 6 august, de la ora 12:00. Confruntarea dintre cele 2 formații de tradiție va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1 și Prima Sport.

 

În secolul trecut, Corvinul Hunedoara și Ceahlăul Piatra Neamț au jucat în cupele europene, în decenii diferite. Astăzi, urmașele celor două cluburi-fanion din Hunedoara, respectiv Neamț, vor să revină în prim-planul fotbalului românesc, dupả o „resetare” petrecută în ultimii ani. Entuziasmul este evident în ambele oraşe, fapt dovedit de asistențele cosistente înregistrate la barajele de promovare pentru accederea în liga a 2-a!

FĂRĂ PAȘI GREȘIȚI ÎN CAMPIONATUL TRECUT !
Alb-albaștrii  au avut un sezon excelent în stagiunea trecută de campionat. Practic, hunedorenii antrenați de Florin Maxim nu au pierdut niciun joc în campionat, singura înfrângere suferită oficial, fiind înregistrată în Cupa României, 1-2 la CSM Deva, în 30 august 2022. Anul trecut, Corvinul a pierdut barajul de promovare cu Minaur Baia Mare, dar în acest an nu a avut probleme majore, impunându-se în fiecare meci la cele 2 baraje: 2-1, respectiv tot 2-1 cu Gloria Bistrița, apoi 2-1 și 2-0 cu Unirea Ungheni.

În presezon, Corviniștii au avut o campanie de achiziții nu foarte numeroasă, dar bine aplicată. Cele mai importante veniri sunt cea a fundașului stânga Mihai Velisar, adus de la Petrolul Ploiești, jucător cu peste 100 de meciuri în SuperLiga, dar și a estonianului Ilja Antonov, jucător trecut pe la fomația FC Hermannstadt și cu 48 de selecții la naționala Estoniei. În amicaluri, Corvinul a consemnat scoruri foarte bune în fața unor colege de eșalon: 2-0 cu CSC Dumbrăvița, 4-1 cu FC Argeş, dar și 0-0 cu CS Mioveni. În ultima partidă de verificare dinaintea debutului în liga secundă, Corvinul s-a impus împotriva formației nou-promovatei în Liga III-a, Asociația Club Sportiv Mediaș, scor 5-1.

PUSTAI, DIN NOU ÎN PRIM-PLAN !
Îndepărtat prea ușor în toamnă de la Gloria Buzău, Cristi Pustai a preluat din mers gruparea de sub Pietricica. Cu acesta pe bancă, „galben-negrii” s-au impus în baraj contra unor formații destul de solide: 1-1 și 2-1 cu Metalul Buzău, respectiv 0-0 și 2-0 cu Foresta Suceava. În această vară, nu mai puțin de 14 jucători noi au fost aduşi la Piatra Neamț! Cel mai sonor nume este cel al fostului golgheter din SuperLiga, Llullaku, ajuns acum la 35 de ani. Aceștia s-au descurcat bine în amicale: 1-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu FC Brașov, 3-0 cu CSM Alexandria și 1-1 cu Chindia Târgovişte.

 

DECLARAȚIILE CELOR 2 TEHNICIENI, ÎNAINTEA DUELULUI !

Florin Maxim

Îi simt foarte montați pe jucători înaintea meciului cu Ceahlăul. Despre adversari nu avem foarte, foarte multe informații, au schimbat și ei, au adus nouă sau 10 jucători, și ei sunt la început. Dacă luăm lotul după nume, și ei au nume sonore, dar mie îmi place să cred că nu joacă numele și, chiar dacă ai jucători de valoare, asta trebuie să o arate ei, nu joacă foaia, lotul și numele.

Ceahlăul e o echipă la fel ca noi, nou-promovată. Și acolo a fost o emulație după promovare, cu mulți spectatori la meciul de baraj, dornici de fotbal. Va fi un meci plăcut, știu și echipele domnului Pustai, organizează foarte bine jocul, dar eu cred că avem soluții pentru acest meci.”

Cristian Pustai

”Începe un nou campionat, o altă ligă. Ne bucurăm de tot sprijinul și de euforia creată în jurul acestei promovări, dar trebuie să stăm cu picioarele pe pământ și să fim realiști, va fi cu totul altceva. Încercăm să creăm o echipă puternică, capabilă să pună probleme oriunde va juca și sper ca la sfârșitul campionatului să fim mulțumiți de evoluția noastră.

Corvinul este o echipă bună, cu un nucleu destul de bun de jucători în ultimii doi ani. Anul trecut au pierdut barajul neașteptat, cu Baia Mare, iar anul acesta au trecut fără probleme de baraj. Adversarul cel mai greu a fost în semifinale, dar a câștigat și la Bistrița, și la Hunedoara.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here