152 de cartușe de calibru 22 mm și 38 mm au fost găsite în bagajul de cală al unui bărbat din Cluj-Napoca. Acesta are dublă cetățenie, română și americană și se întorcea din Statele Unite, de unde aduse și muniția.

Cine a descoperit contrabanda?

Miercuri, 31 octombrie 2022, în jurul orei 11:30, poliția de frontieră a anunțat descoperirea 150 de cartușe de 22 mm, ascunse în haine. Acestea au fost disimulate în cutii de carton, iar 2 cartușe de 38 mm ascunse în mânerul genții. Întreaga cantitate a fost camuflată într-un bagaj de cală ce a ajuns cu o zi întârziere în aeroportul din Cluj-Napoca via Frankfurt.

Controlul a fost făcut de către echipa alcătuită din poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, specialiştii antitero ai SRI, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi ai societăţii de handeling sosit din direcţia Frankfurt.

Ce măsuri au fost luate?

Poliţiştii din cadrul IPJ Cluj – Serviciul Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase au ridicat bagajul pentru cercetâri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a pornit o anchetă sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând să fie aplicate măsurile legale.

Surse: g4media.ro și news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here