Conferințele Dilema Veche
Conferințele Dilema Veche

În perioada 15-17 octombrie 2020, la Cluj-Napoca se vor desfășura Conferințele Dilema Veche. Evenimentul este organizat de revista Dilema Veche și Grupul pentru Management și Mediere Culturală, în parteneriat cu Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Prima ediție a Conferințelor Dilema Veche a avut loc în anul 2019 la Arad, fiind o continuare a Festivalului de științele umaniste. Gazda evenimentului va fi Universitatea Babeș-Bolyai. Tema ediției va fi: „Bună tradiție și prostul obicei. Despre ce vorbim atunci când nu ne înțelegem”.

„În vremuri complicate și schimbătoare, cum sînt cele pe care le trăim, confruntarea dintre nou și vechi, dintre temeinic și experimental, are loc pe un teren minat de confuzie. Ne credem adesea apărători curajoși ai unei venerabile tradiții – și sîntem poate doar niște snobi înțepeniți într-o altă modă. Sau ne imaginăm că sîntem generația care ridică stindardul abandonat al luptei pentru demnitatea umană – și în realitate nu sîntem decît un nou val de vandali. Cînd dărîmăm o statuie pentru a face uitat un obicei barbar, știm noi oare că e o barbarie să citești istoria în sens invers? Dar cînd apărăm aceeași statuie, sîntem oare atenți la fisurile din soclu sau doar la cele din argumentația generației furioase?”, motivează organizatorii tematica evenimentului.

Invitați de seamă la eveniment!

Cei care au confirmat până acum sunt: Alexander Baumgarten, Ruxandra Cesereanu, Marius Chivu, Andrei Cornea, Daniel David, Dana Jalobeanu, Adrian Papahagi, Horia-Roman Patapievici și Sever Voinescu.

Programul de la Conferințele Dilema veche:

Joi, 15 octombrie, Auditorium Maximum

ora 18:00- Adrian Papahagi în dialog cu Sever Voinescu

ora 19:30- Ruxandra Cesereanu în dialog cu Marius Chivu

Vineri, 16 octombrie, Aula Magna a UBB

ora 18:00- Dana Jalobeanu și Alexander Baumgarten, într-un dialog moderat de Sever Voinescu

ora 19:30- Andrei Cornea, conferință

Sîmbătă, 17 octombrie, Auditorium Maximum

ora 18:00- Daniel David în dialog cu Sever Voinescu

ora 19:30- Horia-Roman Patapievici, conferință

În program vor mai fi introduse și prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu redactorii revistei și altele. Toate detalii vor fi comunicate din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here