Comisia de învățământ a Camerei Deputaților adoptă noi amendamente, ce îngrădesc acțiunile elevilor. Fumatul, folosirea telefoanelor mobile la cursuri și participarea la jocurile de noroc, în perimetrul școlii sunt interzise.

Conform Agrepres, PNL și PSD au adoptat noi amendamente printre care se interzic mai multe acțiuni. Printre acestea se numără: consumul de alcool, tutun sau droguri; folosirea telefoanelor mobile la cursuri și practicarea jocurilor de noroc în perimetrul școlii. 

Potrivit aceleași decizii, elevii sunt obligați: să frecventeze toate orele de curs; să se pregătească pentru fiecare disciplină conform programei școlare; să respecte regulile impuse de unitatea de învățământ și să aibă o ținută vestimentară adecvată. Orice acțiune ce ar putea îngradi desfășurarea eficientă a activității școlare trebuie adusă la cunoștința personalului școlii. 

Ce este interzis pentru elevi:

  • să distrugă, să modifice sau să completeze documentele şcolare, precum cataloage, foi matricole, carnete de elev şi orice alte documente din aceeaşi categorie sau să deterioreze bunurile din patrimoniul școlii; 
  • să introducă şi să difuzeze, în unitatea de învăţământ preuniversitar, materiale care, prin conţinutul lor, atentează la independenţa, suveranitatea, unitatea şi integritatea naţională a ţării, care cultivă violenţa, intoleranţa sau care lezează imaginea publică a unei persoane; 
  • să blocheze căile de acces în spaţiile de învăţământ; 
  • să deţină sau să consume droguri, băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, ţigări, substanţe etnobotanice 
  • să participe la jocuri de noroc în perimetrul școlii.

Elevii nu au voie să introducă/folosească orice tip de armă sau produs pirotehnic, sau orice obiect ce ar putea afecta siguranța lor și a celorlalte persoane. Ei pot să-și păstreze bunurile proprii, dacă nu afectează siguranța lor și a celorlalți.

Difuzarea materialelor electorale, pornografice, de prozelitism religios este strict interzisă. Tinerii trebuie să aibă un comportament pozitiv față de ei și angajații din unitatea de învățământ. Persoanele străine nu au voie să intre in cladirea școlii fără acceptul dirigintelui sau a directorului. 

Telefoanele, cel mai controversat aspect

Orice fel de dispozitiv electronic, în special telefoanele nu pot fi folosite pe întreaga durată a orelor de curs. Singura excepție ce permite folosirea lor poate fi dată de profesorul de la clasă, dar doar cu scop educativ. Aceste obiecte pot fi interzise și în cadrul activităților inițiate de conducerea școlii, în afara perimetrului acesteia.

 

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here