Michael Schnedlitz, un deputat austriac contestă eficienţa testelor rapide, în uema unui experiment în care băutura Coca-Cola a ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19. Asemenea acestui exemplu, s-a realizat un experiment în urma căruia s-a demonstrat că şi sucul de mere e pozitiv pentru același test. Producătorul combate aceste teorii şi demonstrează contrariul.

În cadrul unei şedinţe complete în cadrul unui Parlamentul de la Viena, deputatul ar fi testat un pahar de Coca-Cola. După ce a fost turnată o picătură pe banda unui test , rezultatul a ieşit pozitiv în scurt timp. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, în cadrul unei campanii de testare foarte largă pentru COVID-19, erau ineficiente.

Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, astfel acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit sursei alephnews.ro.

Producătorul, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece  deputatul austriac ar fi omis un pas relevant în experimentul său, anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără introducerea acestui pas, aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, conform surselor.   Producătorul menționează că ” Dacă aţi fi folosit corect testul, aşa cum este descris în textul ataşat, ar fi negativ”.

De asemenea se adăuga și o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esenţială. Rezultatul este de această dată negativ.

O „aberaţie” ştiinţifică, un alt experiment, de această dată cu compot de mere, unde nu pare să fi fost uitat niciun pas, deşi părea pozitiv, s-a demonstrat că rezultatul a fost interpretat greşit.

Dacă nu s-a validat un mediu cu un test, puteţi avea rezultate fals pozitive. Specialistul Pierre Zachary următoarele: „recunoaşterea antigenelor şi anticorpilor” de către teste a fost dovedită doar „în anumite medii”, iar testele pentru aceste produse permit „validarea unui anumit număr de medii în care puteţi face aceste analize”. Şi de îndată ce luăm un mediu care nu este adaptat” avem precipitate de proteine ​​care pot interfera”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here