Clujul este pregătit pentru vaccinarea bătrânilor!

România este o țară care are aproape 4 milioane de locuitori cu vârste de peste 60 de ani! În Cluj se fac pregătirile pentru campania de vaccinare a bătrânilor, aceștia primind mai repede șansa la imunizare!

Clujul vrea înceapă campania de vaccinare pentru seniori. Reprezentanţii oraşului vor realiza acest lucru, mergând în paralel cu vaccinarea personalului medical şi a celor din centrele pentru vârstnici.

 

În etapa a doua de vaccinare este rândul pacienţilor imunodeprimaţi sau cu comorbidităţi şi, de asemenea, va fi rândul unor categorii de populaţie care pot fi mai expuse riscului de infecţie şi trebuie protejate”,  declaraă Andreea Moldovan, Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, afirmă : ,, Există un număr estimat de circa 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani unde se încadrează majoritatea cu boli cronice, a celor care sunt incluse în prima etapă şi din punct de vedere al celor care deservesc activităţii sociale. Probabil ca 1-1,5 milioane de persoane”.

„Avem informaţii neoficiale că, în jur de 15 ianuarie, se va organiza activitatea de administrare a vaccinului la centru. Noi îngrijim aici persoane care nu pot fi deplasate şi nu le putem duce în altă parte”, a afirmat Florin Moldovan.

„Dincolo de personalul medical este foarte important să accelerăm vaccinarea persoanelor vulnerabile, ele sunt cele care vor face formele severe şi vor aglomera sistemul sanitar”, a spus Radu Ţincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here