Sursă foto: Monitorul de Cluj

 

Vlad Pop a terminat maratonul 6633 Arctic Ultra, cunoscut ca fiind cel mai dur ultramaraton din lume, la -50 de grade Celsius, sportivul român trecând linia de sosire pe 3 martie.

Românul a alergat 620 km în acest ultramaraton, considerat cel mai rece și lung din lume, cu scopul  de a strânge 1.200.000 lei pentru educația copiilor care suferă de cancer.

„Bună seara, România, bună seara, români de pretutindeni. Am reușit să ajungem la finish-ul cursei 6633 Artic Ultra aici la Oceanul Artic, în teritoriile nordice, pe 3 martie la ora 8.00 am ajuns la finish plecat de pe 23 februarie, am străbătut teritoriile nordice 620 de kilometri pentru educația copiilor de la Asociația Magic. Vă mulțumesc pentru mesajele voastre, pentru rugăciunile voastre și pentru că susțineți bursele educaționale de la Asociația Magic. Vă salut cu drag și abia aștept să vă spun întreaga poveste din această cursă”, este mesajul postat de Vlad pe rețelele de socializare.

Video cu mesajul lui Vlad Pop

Numele de ,,6633 Arcitc Ultra ” vine de la latitudinea cercului polar, 66 de grade și 33 de minute nord.

Vlad nu se află la prima participare la acest ultramaraton. În 2019, el câștiga cursa scurtă de 193 de kilometri din cadrul aceluiași ultramaraton.

Pe 26 februarie 2023, Vlad a luat startul la cursa de 420 km, cu 3657.6 m diferență de nivel, din Dawson City având itinerariul Dempster Start – Tombstone Camp Ground – Engineer Creek – Eagle Plains – Cercul Arctic. El a concurat pentru  educația a 200 de copii cu cancer de la Asociația Magic. Sportivul clujean a trecut linia de sosire după 5 zile și 3 ore de la începerea cursei.

Sursa: Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here