Ziua Națională a României va fi sărbătorită într-un mod fastuos la Cluj-Napoca. Primăria municipiului invită cetățenii și turiștii să ia parte la evenimentele pregătite pentru 1 Decembrie. 

Manifestațiile vor avea loc în patru locații: Piața Mihai Viteazu, Piața Avram Iancu, Bulevardul Eroilor și Piața Unirii. Manifestările de 1 Decembrie vor începe de la ora 9:00, cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori. Aceasta va avea loc la statuia ecevestră a lui Mihai Viteazul, în prezența membrilor primăriei, a prefecturii județului și a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. 

Acțiunea se mută în Piața Avram Iancu, unde de la ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea soldaților cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii diurn.

Evenimentele din anul 1918 vor fi reconstituite și accesibile publicului pe Bulevardul Eroilor, între orele 13:00-15:00. Va exista și o zonă de photobooth, pentru cei ce vor să păstreze ziua în amintire: activă în intervalul 12:00-21:00.

În Piața Unirii vor avea loc momentele muzicale pe toate gusturile. De la ora 15:00 va începe regalul folcloric, urmând să urce pe scenă artiști și ansambluri folclorice de renume: Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Ansamblul folcloric Mugurelul.

De la ora 19:00 vor urca pe scenă Inna și Cargo, moment în care va fi inaugurat și iluminatul festiv de sărbători. Ziua se va încheia cu un specatcol de artificii și drone, ce va începe la ora 20:00, în Piața Avram Iancu.

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here