Dortmund
Dortmund
În cadrul unui eveniment online desfășurat la finalul lunii iulie au fost puse bazele unei noi colaborări internaționale pentru dezvoltare și inovare, între Cluj-Napoca și orașul german Dortmund.
La data de 31 iulie 2020, primarul Emil Boc și primarul din Dortmund, Ullrich Sierau, au semnat Scrisoarea de intenție cu privire la colaborarea dintre cele două orașe.
Cele două orașe, deși deosebite la nivel demografic, au profile similare. Studenții sunt de o importanță majoră, iar dezvoltarea bazată pe ecosisteme deschise, inovative și noile tehnologii este o direcție comună.
Parteneriatul pe care urmărim să îl dezvoltăm vizează colaborări în domeniile noilor tehnologii, start-upurilor, dar și în domenii precum agricultura. De acum, avem un cadru formal, mai structurat, în care să putem dezvolta parteneriate între membrii eco-sistemelor din Cluj-Napoca și Dortmund. Un exemplu în acest sens este proiectul CONNECTION, derulat sub egida EUROCITIES, în cadrul căruia cele două orașe membre ale acestei rețele vor avea oportunitatea să facă schimb de bune practici.
În acest context, adresez mulțumiri speciale Ambasadei Germaniei în România, care a avut un rol cheie în stabilirea colaborării dintre municipiul nostru și Dortmund. Mulțumiri speciale și domnului Kai Hennig.” a declarat primarul Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here