Sursă foto: Gallop Around The Globe

Cluj-Napoca este considerat, conform numbeo.com, cel mai sigur oraș din România, orașul aflându-se pe locul 23 la nivel mondial, conform ,,Current Safety Index by City” care poate fi găsit pe același website.

Clujul se situează în acest top peste orașe cunoscute la nivel mondial, precum Tokyo sau Seoul, situate pe locurile 33, respectiv 34 în același clasament.

Ministerul de Interne a postat pe Facebook o parte din rezultatele acestei evaluări, declarând: ,,Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, aflându-se pe poziția 23, fiind urmat de Timișoara – poziția 32, Brașov – poziția 54 și de București și Iași, pe locurile 67, respectiv 84. P.S. Ne dorim ca împreună să îmbunătățim pozițiile ocupate de aceste orașe.

Tot în acest top se mai află două orașe din România, nemenționate în postarea celor de la Interne, respectiv Constanța, pe locul 219, și Craiova, pe locul 260.

Cele mai sigur orașe la nivel mondial, conform acestui top, sunt:

1. Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

2. Doha, Qatar

3. Ajman, Emiratele Arabe Unite

4. Taipei, Taiwan (China)

5. Sharjah, Emiratele Arabe Unite

6. Quebec City, Canada

7. Dubai, Emiratele Arabe Unite

8. Berna, Elveția

9. San Sebastian, Spania

10. München, Germania

De asemenea, tot în Cluj se află cel mai sigur cartier din țară, conform unui studiu realizat de către Storia în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, cartierul Grigorescu este considerat cel mai sigur din România, cartierele Gheorgheni și Zorilor fiind, de asemenea, incluse în topul celor de la Storia.

Tot studiul celor de la Storia a mai arătat că Oradea este cel mai sigur oraș din țară, fiind urmat de Brașov și Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here