Cluj Debate
Cluj Debate

Cluj Debate Club face recrutări. Probabil cea mai faină experiență pe care o poți avea în liceu.

Cluj Debate Club, un club de dezbateri academice din orașul Cluj-Napoca, face recrutări. Se caută liceeni determinați și ambițioși, care vor să se dezvolte și să facă ceva altfel după orele de scoală.

Andra Literat, coordonatoarea de parteneriate din cadrul Asociației AGORA, asociație din care face parte clubul de dezbateri transmite următorul mesaj adolescenților dornici:

„Debate-ul” este probabil cea mai frumoasă experiență pe care am avut-o în cadrul anilor de liceu. M-a ajutat să am încredere să spun ceea ce gândesc, să- mi controlez emoțiile și timiditatea și să nu-mi mai fie frică că aș putea să mă fac de râs.

Dezbaterile academice sunt o formă structurată de dezbateri, în care două echipe (formate dintr-un număr egal de membri) aduc argumente „pro” și „contra” pe teme diverse, de la economie, educație, democrație sau feminism la extratereștri și super-eroi.

„Cluj Debate Club”, după cum îi spune și numele, este un club de dezbateri adresat elevilor de liceu din Cluj-Napoca, care reunește tineri din mai multe licee din oraș.

Acesta face parte din asociația AGORA Debate, care se ocupă cu administrarea unui amplu program educațional din zona Transilvaniei, ce are în centrul său dezbaterile academice ca instrument de dezvoltare a abilităților de gândire critică și argumentare.

De ce Debate?

Dezbaterile au marele avantaj de a-ți dezvolta niște competențe utile indiferent de domeniul profesional ales, în timp ce te distrezi și cunoști oameni de vârsta ta, atât din Cluj, cât și din restul țării. Astfel, înveți să-ți structurezi ideile și apoi să transmiți mesajul tău într-un mod cât mai clar. Te ajută de la simplul „răspuns în fața clasei” până la a susține prezentări la școală, facultate sau la viitorul job. Mai mult, la clubul de debate îți antrenezi mintea să aducă argumente cât mai solide, îți dezvolți capacitatea de gândire critică și afli lucruri noi despre subiecte de actualitate din societate.

Cu toate astea, debate-ul nu e doar despre muncă și învățat, este despre comunitate, despre prieteniile pe care le legi, despre a întâlni persoane cu interese comune cu ale tale. La Cluj Debate Club poți găsi mediul perfect pentru a te dezvolta și a te simți în largul tău.

Cei interesați se pot înscrie la interviuri până la 1 octombrie, completând un formular online: https://forms.gle/HHq3hoxuL52ZN8759

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here