Clubul Form Space din Cluj-Napoca a stârnit controverse, după o postare în mediul online în care promovează o petrecere. Aceasta ar încuraja băieții să profite de fetele aflate în stare de ebrietate.

Conform postării, fetele ar avea acces liber la băuturi gratis, în timp ce băieții și-ar crește șansele de a le obține numerele de telefon.

Petrecerea intitulată „FREE FLOW PARTY: Girls Can Drink”, avea ca idee centrală faptul că fetele prezente la petrecere au acces liber și cocktailuri (vodcă + suc de portocale) gratuite, conform monitorulcj.ro.

„Avantajul” prezentat de club este că băieții primesc oportunitatea de a-și încerca norocul cu domnișoarele care au băut prea mult, mai precizează sursa dată.

Postarea a stârnit multă controversă pe Facebook, mulți oameni spunând că localul ar promova hărțuirea femeilor, prin intermediul acestei petreceri.

„Ce înțeleg eu din porcăria voastră de text e că le faceți bărbaților treaba mai ușoară să profite de femei. Got it. Ăsta e fix genul de mesaj pe care vrei să îl vezi ca femeie, promovat de un club”, a reacționat un utilizator.

„Wow Form Space, foarte dezamăgitor din partea voastră să folosiți femeile ca niște ustensile de marketing. Să nu uitam, că această practică insinuează că o persoană alcoolizată nu ar lua aceleași decizii trează. În concluzie, descurajează ideea de consimțământ rațional. Credeți că într-un asemenea loc se simt femeile în siguranță?”, a mai spus un alt utilizator.

După valul de indignare, postarea originală a fost ștearsă, fiind înlocuită de un poster cu mesajul: „You bring the good looks, we bring the free vodka energy” (Tu să aduci frumusețea, noi aducem vodca cu energizant gratuită).

Organizația ,,Queer Sisterhood Cluj”, a organizat un protest în fața clubului, declarându-se indignată de postare. 

Postarea evenimentului arată astfel: „PROTEST: Dacă nu plătești, tu ești produsul! Împotriva marketing-ului sexist al cluburilor/barurilor”.

„Dacă nu plătești, tu ești produsul!

Ne vedem să împărțim pliante și să protestăm împotriva strategiilor de marketing care facilitează abuzuri.

Alcoolul facilitează încălcarea limitelor. Persoanele bete/drogate nu își pot da acordul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here