Circulația rutieră va fi închisă mâine, 8 iunie, în timpul protestelor profesorilor. Tot mai mulți părinți și elevi susțin greva sindicaliștilor din învățământ. 

 

Protestul organizat în sprijinul profesorilor luptă în continuare pentru recunoașterea valorii educație în România. Astfel, Primăria Cluj-Napoca anunță restricții de circulație între orele 11:30 – 12:00 pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor, conform Monitorul de Cluj

Profesorii nu se lasă influențați de promisiunile făcute de către Ministerul Educației. Protestatarii susțin în continuare faptul ca 42% dintre elevii români sunt analfabeți funcționali și că România este pe locul 1 la abandonul școlar în Europa. 

Elevii abandonează școala pentru a emigra, iar acest lucru se datorează lipsei interesului în educație. Ulterior, dacă nu se va face nicio schimbare se va ajunge la criza forței de muncă calificate, susțin protestarii. Ei afirmă că educația este un mijloc de asigurare a libertății, prosperității și invită toți oamenii să se alăture cauzei pentru a evita o „România eșuată”. 

 

Sursa foto: Știrile ProTV

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here