Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început astăzi, în ultima zi de Crăciun, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Doctorul Violeta Briciu, directorul medical al unității medicale, a fost vaccinată alături de alte 4 persoane.  Este vorba despre Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie și Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

Declarațiile  medicilor clujeni, după vaccinarea anti-COVID, au fost pline de speranță și încredere.

“Suntem toți cinci foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. A fost un an greu pentru toată lumea, și pentru spitalul nostru. Au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor. Le-am depășit cu bine și așteptăm din anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, a declarat Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.

Campania de vaccinare a debutat astăzi la Cluj, pentru aproximativ 90 de cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19, informează Monitorul de Cluj.

“ A fost un an greu, cu multe provocări. Ne bucurăm că a venit vaccinul. Sperăm să ne întoarcem la o viață cât mai normală” a spus Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale.

Agenția Europeană a Medicamentului a publicat prospectul serului produs de Pfizer/BioNTech. Denumirea comercială a vaccinului este Comirnaty. Potrivit documentului, este un preparat destinat doar persoanelor de peste 16 ani. Prospectul mai prevede că vaccinul trebuie administrat în două doze, la un interval de cel puțin 21 de zile, a scris Monitorul de Cluj.

Mai multe informații legate de vaccin, dar și despre campania de vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 (gov.ro)

Sursă Foto: Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here