CFR Cluj a învins rivala din oraș, Universitatea Cluj, cu scorul de 4-0, după 3 penalty-uri obținute în urma hențurilor comise de apărătorii „studenților”.

Echipa din Gruia a dominat partida încă din primele minute, când Petrila a centrat în careu, iar Janga a reluat cu capul, dar acesta a nimerit doar plasa laterală. În minutul 17 a venit și cea mai mare ocazie a Universității, după greșeala alb-vișinilor în defensivă, Bic a scăpat spre poartă, dar a șutat modest pe lângă poartă. În minutul 24, Ispas greșind în careu, comite un henț.

Atacantul Janga transformă penalty-ul de la punctul cu var, reușind să-l învingă pe Gorcea. După doar 7 minute, CFR reușește să își dubleze diferența după o centrare a lui Manea la Krasniqi, kosovarul marcând cu călcâiul. Alb-vișinii rămânând ofensivi, în minutul 42, după verificarea var, arbitrul acordă penalty pentru trupa lui Dan Petrescu. Cristian Manea execută, iar în cele din urmă reușește să înscrie pentru echipă, tabela modificându-se în favoarea frânarilor, 3-0.

Repriza a doua a fost lipsită de ocazii importante la ambele porți, dar în minutul 79 spre fericirea CFR-iștilor a urmat al treilea penalty, după ce Pițian a atins balonul cu mâna în propriul careu. Dar, Krasniqi irosește lovitura de la 11 metri, goalkeeperul Gorcea părând extraordinar șutul puternic. În ultima fază a partidei, Braun centrează în careu, iar Birligea înscrie al 4-lea gol pentru echipa din Gruia.

Astfel, CFR încheie sezonul regulat la egalitate cu Farul Constanța după înjumătățirea punctelor, în timp ce Universitatea Cluj se află pe poziția a 10-a clasamentului.

Marcatori:

25′ R. Janga

32′ E. Krasniqi

42′ C. Manea

90′ D. Birligea

Cartonașe galbene:

45′ I. Martic

90′ I. Goranov

Echipele de start: 

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – C. Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi – Janga, Petrila
Rezerve: Sava – Braun, Peteleu, Țîru, Hoban, Cvek, Fica, Bîrligea, Yeboah
Antrenor: Dan Petrescu

Universitatea Cluj: Gorcea – Pițian, A. Miron, D. Ispas – Martic, Remacle, Bic, Pires, Oancea – Thiam, I. Stoica
Rezerve: P. Iliev – Ad. Bălan, Fl. Ilie,I. Goranov, I. Filip, Tescan, Al. Bota, Haită, L. Fulop
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Marcel Bîrsan  A1: Mircea Orbuleț , A2: Daniel Mitruți
Arbitru VAR: Istvan Kovacs, Arbitru AVAR: Alexandru Vodă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here