Centrul de recoltare de probe COVID-19 funcționează la limita posibilului. Centrul se află pe strada Victor Babeș și aparține de Spitalul Clinic Județean Cluj.

Deși telefonul suna non-stop de câteva zile, nu mai are cine să răspundă la el.

„Eu sunt aici și fac chitanțe și preiau pacienții. Nu mai are cine să și răspundă la telefon”, a spus epuizată o angajată.

Recoltarea probelor este efectuată numai de două persoane de zile întregi. „Sunt numai eu și o colegă. Nu mai avem personal. Probabil se tem să vină să lucreze aici. Nu știu să fie bolnavi, dar văd că nu mai vor sa vina”, a spus cea care preleva probe.

Aceasta nici măcar nu auzise că directorul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petre Șușcă, este infectat cu COVID-19. „Nu am timp să mă interesez de nimic. Aici muncim ca în mină”, a mai spus aceasta.

În urmă cu două săptămâni era coada la prelevări, acum numărul celor care fac teste scade vertiginos. Probabil, pentru că nu își pot face programări, astfel oamenii aleg să nu mai vină. Însă acest lucru reprezintă un pericol, numărul persoanelor contagioase, inevitabil, urmând să crească.

Pentru mai multe știri din județul Cluj, apasă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here