Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean organizează Întâlnirile Jivipen #2 marți, 11 august 2020, între orele 19:00 – 20:00.  Evenimentul este unul dedicat comunității rrome și culturii acesteia, iar în cadrul său va avea loc o discuție între actrița și regizoarea Alina Șerban și Alexandru Bogus, manager proiect Jipiven.

Vor fi abordate subiecte precum proiectele actriței aflate în derulare, precum și lansarea recentă a filmului Gipsy Queen în cinematografele germane și avanpremiera de la TIFF.

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Clujean și desigur, pe pagina dedicată evenimentului în sine.

„𝗖𝗶𝗻𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗔𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗦̧𝗲𝗿𝗯𝗮𝗻
Alina Şerban a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Bucureşti, apoi a obţinut o diplomă de master la Royal Academy of Dramatic Art din Marea Britanie, fiind declarată în 2012 studentul român al anului în străinătate. A urmat şi „Tisch School of the Arts” din cadrul New-York University. În paralel cu studiile, tânăra actriţă de etnie romă a jucat în peste 20 de spectacole de teatru în Marea Britanie şi în mai multe seriale de televiziune şi documentare, iar din 2015 a început să joace în scurtmetraje.
Primul film de lung-metraj în care a jucat, “Seule a mon mariage”, tocmai a fost nominalizat anul acesta la Cannes – Alina Şerban are rolul principal.
………..
Jivipen, care înseamnă „viață” în limba romani, promovează cultura romă și susține expresiile contemporane ale vieții rome. Proiectul folosește cultura pentru a aborda subiecte precum istoria romilor și inegalitățile persistente și facilitează noi conexiuni între comunitățile de romi și non-romi din oraș.
Pagina evenimentului organizat de Centrul Cultural Clujean poate fi vizitată chiar aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here