Munții Apuseni
Munții Apuseni

Refacerea magistralei din Munții Apuseni s-a desfășurat în ciuda vremii ploioase din weekend-ul trecut.

Aceasta reprezintă cea de-a treia acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia.
Inițiativa aparține Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj prin Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.
Dacă dorești să citești mai multe despre traseele din Munții Apuseni apasă aici.

Voluntari împreună cu salvamontiștii clujeni, au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Vârful Petreasa și Vârful Toaderu. De asemenea, pe traseul menționat au fost instalați 5 stâlpi metalici cu marcaje. Aceștia au fost confecționați de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. Arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor.

Următoarea etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă, în weekend-ul 16-18 octombrie.
Perspectiva find de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi.
Acestă magistrala este considerată unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni. Traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și legând legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here