Noaptea trecută, o casă din localitatea Pintic a ars în totalitate. Două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, cât și un echipaj SMURD au intervenit pentru stingerea incendiului.

Când pompierii au ajuns la fața locului, flăcările au cuprins deja acoperișul în totalitate, precum și una dintre încăperile casei.

Mai bine de două ore s-au luptat pompierii cu stingerea focului, principala cauză a incendiului fiind din cauza necurățării coșului pentru evacuarea fumului.

Din fericire nu au existat victime omenești.

„S-a acționat timp de 2 ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative, fiind limitată propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar cercetările preliminare au stabilit că incendiul a pornit de la necurățarea coșului pentru evacuarea fumului și amplasarea acestuia necorespunzător față de materiale combustibile. Având în vedere incidența crescută în perioada rece a acestor incendii sau intoxicarea cu gaze de ardere, care au la bază coșurile de fum necurățate, atragem încă o dată atenția asupra importanței efectuării regulate a curățirii coșurilor pentru evacuarea fumului de către coșari autorizați.”, a transmis ISU Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here