Campusul Hașdeu se mărește. Se va construi un nou cămin, iar cele existente își vor mări capacitatea. Planul de modernizare propune restricționarea traficului auto în interiorul complexului, dar și dezvoltarea spațiului verde pentru odihnă.

 

Pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, planul urbanistic zonal (PUZ) al complexului studenesc Hașdeu propune etajarea căminelor II, III, IV și V, realizarea unei clădiri (cămin studențesc), amenajarea spațiului verde pentru odihnă, recreere și odihnă și reorganizarea locurilor de parcare.  Etajarea căminelor ar aduce 474 de locuri de cazare.

Noul cămin ar urma să aibă trei etaje și va fi construit pe un teren cu suprafața de 973 de metri pătrați.  Întrucât lucrările la parkingul Hașdeu se apropie de finalizare, se propune schimbarea circulațiilor, iar mașinile sunt scoase din complexul studențesc. Parcări pentru biciclete vor fi amenajate în vecinătatea căminului I, iar traficul auto va fi restricționat în interiorul complexului, permițându-se accesul doar în situații deosebite, informează Monitorul de Cluj.

Arhitecții care au elaborat proiectul arată că în prezent, cererea pentru cămine este mult mai mare decât oferta, iar complexul de cazare din Hașdeu a devenit suprapopulat, impunându-se necesitatea realizării unor spații suplimentare de cazare. Etapa consultării publice are loc în perioada 31 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021.

Sursă Foto: Cazare , Universitatea Babeș-Bolyai (ubbcluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here