Clujenii din tot orașul vor avea acces la containere securizate în care să-și parcheze bicicletele. Primăria va amplasa noi parcări în Gheorgheni, Grigorescu, Mănăștur și Mărăști.

Cinci noi containere securizate au fost achiziționate de primăria municipiului pentru parcarea bicicletelor. Acestea vor avea o capacitate de minim 50 de rasteluri. Ele vor fi instalate la următoarele locații: Str. Petuniei nr.7, Str. Iazului (vis-à-vis de Ciocârliei nr. 1), Str. Rapsodiei nr. 12, Str. Alverna nr. 61 și Parkingul Fabricii.

Orașul deține până acum nouă parcări de acest gen: str. Fântânele nr. 59, str. Donath nr. 194, str. Primăverii nr. 2, str. Brateș nr. 16, str. Mureșului nr. 56-58, str. Aurel Vlaicu nr. 60 – Nirajului, în Parkingul Hașdeu și pe str. Tulcea la nr. 21 și 29.

Costurile pentru noile locuri de parcare se ridică la valoarea de 975.570 lei, fără TVA. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 6 luni cu Sky Park Systems. Firma s-a ocupat în trecut cu alte sisteme automate de acest gen din oraș.

Ce este proiectul și ce presupune?

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Conform anunțului de cumpărare: „Se vor achiziționa cinci containere securizate cu rastel mobil de biciclete (minim 50 de rasteluri/ container), cu sistem de alimentare cu energie electrică independentă de rețea și instalație electrică, sistem de supraveghere video, echipament de stocare imagini, sistem complet de tip senzor pentru transmiterea avertizarilor de tip SMS, cititor de carduri de proximitate, dulap metalic, monitor LED, carduri de proximitate, corpuri de iluminat, închidere securizată container, lucrări de montare, cablare și punere în funcțiune. Cele cinci containere pentru biciclete vor fi instalate la următoarele locații Str. Petuniei nr.7, Str. Iazului (vis-à-vis de Ciocârliei nr.1), Str. Rapsodiei nr.12, Str. Alverna nr. 61 și Parkingul Fabricii”.

Din punct de vedere energetic, containerele sunt dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Pentru a le accesa, va fi necesar crearea unui abonament de 53/an. Cererile pentru acestea se pot depune fizic la Registratura primăriei, la primăriile oricărui cartier, dar și online, la adresa https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/….

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here