Un bărbat a fost depistat de către agenții Poliției de Frontieră de la Aeroportul Cluj-Napoca, având asupra sa două permise de conducere false, unul britanic, iar celălalt german. Individul a declarat că le-ar fi achiziționat cu 250 de euro de pe internet, informează hotnews.ro .

 

„În cursul zilei de 11.11.2022, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Barcelona, un bărbat în vârstă de 34 de ani, cetăţean român. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră, având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat bărbatului să prezinte pe lângă paşaport şi alte documente prevăzute cu fotografie. Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere cu însemnele Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, document ce conţinea datele sale de identificare şi care, în urma verificărilor specifice, s-a stabilt că nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals” , au precizat sâmbătă oficiali Poliției de Frontieră.

Asupra bărbatului a mai fost găsit un alt permis de conducere, cu însemnele specifice Republicii Federale Germane, având datele de identificare ale acestuia. Nici acesta nu îndeplinea condițiile de formă si fond ale unui document autentic, fiind de asemenea, fals.

Bărbatul ar fi declarat faptul că i-a fost suspendat dreptul de conducere pe teritoriul Germaniei, fiindu-i reținut permisul de conducere, iar prin intermediul unui anunț de pe rețelele de socializare și-a procurat cele două false în schimbul sumei de 250 de euro.

În prezent, se desfăşoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, la final urmând a fi luate măsurile legale.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here