BCE (Banca Centrală Europeană) a criticat dur, miercuri, bitcoin-ul,  declarând că criptomoneda se află pe “drumul irelevanței”, transmite CNBC, citat de ȘtirilePROTV.ro.  Directorul general al BCE, Ulrich Bindseil, și analistul Jurgen Schaff, au spus, într-o postare pe blog, faptul că pentru susținătorii bitcoin, stabilizarea aparentă a prețului său în această săptămâna semnalează o pauză în drumul către noi culmi”.

 

”Mai probabil, totuşi, este o ultimă respiraţie indusă artificial înainte de drumul către irelevanţă – şi acest lucru era deja previzibil înainte ca FTX să se prăbuşească şi să trimită preţul bitcoin cu mult sub 16.000 de dolari”, au scris cei doi.

 

Moneda Bitcoin a depăşit miercuri 17.000 de dolari pe unitate, marcând un maxim al ultimelor două săptămâni pentru cea mai valoroasă monedă digitală din lume. Totuși, moenda  a avut dificultăţi să se menţină la acest nivel, scăzând uşor la 16.875 dolari pe unitate, potrivit News.ro .

 

Vijay Ayyar, vicepreşedinte pentru dezvoltare corporativă şi internaţională la bursa de criptomonede Luno, a avertizat că revenirea este probabil doar o creştere a pieţei urs şi nu va fi susţinută.

”Acesta este doar o retestare urs”, a declarat el pentru CNBC.

Comentariile celor doi oficiali BCE vin după zdruncinarea puternică a industriei cripto, datorată căderii FTX, o platformă de tranzacționare evaluată în trecut la 32 de miliarde de dolari.

”Bitcoin nu a fost niciodată folosită într-o măsură semnificativă pentru tranzacţii legale din lumea reală. De asemenea, Bitcoin nu este potrivită ca investiţie. Nu generează fluxuri de numerar (cum ar fi imobiliare) sau dividende (cum ar fi acţiunile), nu poate fi utilizată în mod productiv (cum ar fi mărfurile) sau să ofere beneficii sociale (cum ar fi aurul). Prin urmare, evaluarea de piaţă a Bitcoin se bazează exclusiv pe speculaţii”, au mai spus ei.

Analiştii spun că insolvenţa FTX ar putea grăbi reglementarea monedelor digitale. În Uniunea Europeană,  noua lege numită “Markets in Crypto Assets”, sau MiCA, este de aşteptat să armonizeze reglementarea activelor digitale în întregul bloc comunitar.

Ulrich Bindseil şi Jurgen Schaff au mai  spus că este important să nu confundăm regulamentul ca un semn de aprobare.

Sursă: ȘtirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here