Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert cu privire la condițiile meteo periculoase ce vor urma în Cluj-Napoca. Se recomanda măsuri de adăpostire și evitarea deplasărilor din cauza furtunilor torențiale. 

 

Alături de descărcări electrice și furtuni se anunță și un Cod Portocaliu pentru aceleași fenomene meteo pentru localitățile Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Feleacu, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Petreștii de Jos, Rișca, Ciurila, Tureni și Valea Ierii pana la ora 17.30.

În contextul avertizării COD PORTOCALIU de fenomene meteo extreme, în intervalul orar 16.30 până la 17.20, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către terminale de telefonie mobilă de pe raza localităților Cluj-Napoca, Baciu, Gilău, Florești, Chinteni, Gârbău, Sânpaul și Vultureni.

Fenomenele meteorologice preconizate sunt frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Până în acest moment nu au fost înregistrate solicitări pentru intervenția forțelor specializate ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar la nivelul Centrului Operațional este monitorizată în permanență situația din teren”, transmite ISU Cluj.

 

Sursa foto: Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here