Trei noi rute de autobuz vor fi introduse pe direcția Florești-Cluj-Napoca, începând de săptămâna viitoare. Scopul autorităților este de a-i încuraja pe floreșteni să-și lase mașinile acasă și să opteze pentru transportul în comun.

Primăria Florești este cea care a făcut anunțul, pe rețelele de socializare: „După cele mai recente discuții purtate cu reprezentanții Companiei de Transport Public, vor fi introduse încă trei curse suplimentare pe rutele din Florești, începând de luni 21 noiembrie, în funcție de necesitățile comunicate de pe traseu”.

Suplimentarea făcută în octombrie a fost insuficientă

În luna octombrie, pe linia M21 au fost aduse încă 4 autobuze, pentru a elibera traficul sufocant spre municipiu. Punctul de pornire a fost stabilit ]n zona fostei ferme de pui de pe strada Cetății.

Autoritățile încurajează transportul public

Cetățenii sunt încurajați să folosească autobuzele în special la ore de vârf, pentru a degaja traficul. Traseele au fost în așa fel stabilite în zona metropolitană, ca să se ajungă în municipiu în scurt timp. Autoritățile vor să eficientizeze transportul public și să reducă timpul necesar de parcurgere la destinație.

„Înțeleg provocările legate de traficul rutier, vremea nefavorabilă, când cu toții trebuie să ajungem la timp la destinație. Cred de asemenea, că putem încerca, obiectiv, să alegem deplasarea mai mult cu mijloacele de transport în comun și mai puțin cu autoturismul personal și cred că în acest mod putem vedea îmbunătățiri”, a declarat Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.

Conform ultimelor anunțuri, primăria Florești și Cluj-Napoca vor avea un parteneriat cu scopul de a investi în infrastructura de transport verde. Proiectul începe cu stații de încărcare a mașinilor și autobuzelor electrice.

 

Sursă: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here