Metrou Cluj
Metrou Cluj

Primăria Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor pentru metroul din Cluj. Demersurile pentru construirea acestuia fac parte din proiectul: „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții”.

Octombrie- decembrie 2020: Lucrările de foraje geotehnice

Echipele tehnice urmează să meargă pe teren pentru a efectua primele etape ale procesului. Cetățenii din zonele avizate sunt rugați să permită accesul echipelor și utilajelor acestora pentru realizarea forajelor geotehnice în cele condiții optime. Toate lucrărilor se vor face în conformitate cu legea 255/2010.

Proiectul urmărește:

1. Îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public durabil metropolitan în vederea accesării rapide a oportunităților socio-economice din zona de studiu aflată pe axa est-vest a municipiului.

2. Sprijinirea aspirațiilor de creștere economică și a creșterii ocupării forței de muncă prin asigurarea unei capacități de transport îmbunătățite pentru deservirea axei est-vest a zonei metropolitane.

3. Reducerea impactului activităților de transport (poluarea aerului și zgomotul) asupra mediului în cadrul zonei de studiu prin asigurarea unei axe de transport durabil, care să contribuie la re-distribuția modală de la transportul cu autoturismul personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here