La Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa au fost finalizate lucrările de amenajare și dotare a noului Ambulatoriu Integrat. Această structură modernă include un cabinet specializat în psihiatrie, având scopul de a facilita accesul pacienților la investigațiile și tratamentele necesare, aproape de casă.

Finanțarea investiției, în valoare de 155.168 lei, a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului. Lucrările principale efectuate au inclus amenajarea cabinetului de psihiatrie, a sălii de tratament, a grupurilor sanitare și a holului, precum și igienizarea pereților prin zugrăvire. De asemenea, au fost montate covoare PVC, tâmplăria a fost înlocuită, iar Ambulatoriul Integrat, situat în clădirea pavilionului administrativ, cu acces separat, a fost dotat cu dispozitive medicale, mobilier și aparatură birotică.

Pacienții vor putea beneficia gratuit, prin decontare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar și contra cost, de servicii psihiatrice complexe, inclusiv consultații realizate de medicii spitalului și servicii conexe oferite de psihologul instituției medicale.

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa este o unitate sanitară monospecialitate, cu 195 de paturi, specializată în tratarea afecțiunilor psihice cronice de lungă durată, fiind cea mai mare instituție de acest fel din județul Cluj. În urma retrocedării clădirii castelului, spitalul a demarat un amplu proces investițional. În prima etapă, cu ajutorul Consiliului Județean, a fost construit un pavilion ultramodern, dotat cu farmacie, sală de mese, bucătărie și spălătorie, recepționat în 2020, cu o valoare de 8.222.530 lei.

În a doua etapă, s-a început proiectarea celui de-al doilea pavilion, cu o capacitate de 120 de paturi, cabinete medicale, săli de așteptare și alte facilități esențiale conforme cu standardele în domeniu. Toate documentele necesare, inclusiv Proiectul Tehnic și autorizația de construire, sunt deja realizate.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here