Jocurile video sunt o metodă de relaxare pentru  7,8 milioane dintre cetățenii României, conform unui studiu comandat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România (RGDA). Atât bărbații, cât și femeile, stau în fața monitorului în aceeași măsură.

 

Președintele RGDA, Cătălin Butnariu, a declarat faptul că în cadrul acestui studiu au fost luate în considerare persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani. De asemenea, el a mai punctat faptul că și bărbații, și femeile, joacă jocuri video în procente egale, existând doar anumite diferențe între dispozitivele de pe care se conectează : „Referitor la diferențele dintre bărbați și femei, vedem că bărbații preferă să se joace pe PC și consolă foarte mult, în timp ce femeile preferă telefonul mobil, tableta. Deci acolo avem niște diferențe interesante”.

Suma cea mai mare pe care un cetățean român ar fi dispus să o aloce lunar pentru jocuri video ajunge la 500 de lei. De altfel, majoritatea respondenților care folosesc telefonul pentru jocuri video spun că preferă să nu cheltuiească bani pentru acestea.

Față de 2020, numărul persoanelor care cumpară jocuri noi din magazin a scăzut, crescând numărul celor care își achiziționează noile jocuri din magazinele online, mai prezicează Președintele RGDA.

Studiul din care au reieșit aceste date a fost realizat de firma de cercetare iZi Data, fiind prezentat ca „cel mai complex studiu public realizat vreodată despre utilizatorii de jocuri video din România”.

Sursa: Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here