Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Consiliul Județean Cluj și compania aeriană HiSky au sărbătorit astăzi, pentru a 13-a oară în istoria aeroportului, atingerea pragului de 1.000.000 de pasageri în anul 2024. Acest eveniment semnificativ a devenit deja o tradiție anuală, marcată în fiecare primăvară.

 

Anul acesta, pasagerul norocos cu numărul 1.000.000 a fost înregistrat pe zborul charter Antalya – Cluj operat de compania aeriană HiSky. Festivitățile au avut loc la sosirea aeronavei, în prezența reprezentanților autorităților locale, a instituțiilor și organizațiilor partenere, a reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, precum și a mass media.

Domnul Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj, a declarat: „Angajamentul nostru față de creșterea conectivității regiunii, bazat pe profesionalism și excelență, a fost un factor important în susținerea acestei realizări. Îmi exprim sincera recunoștință față de pasagerii noștri, a căror încredere și alegere au fost esențiale în atingerea acestui prag de pasageri, devenit deja un simbol aniversar pentru aeroport. Alegerea de a zbura de pe Aeroportul Internațional Cluj este cel mai mare compliment pe care îl putem primi și vă asigurăm că depunem eforturi continue pentru îmbunătățirea experienței pasagerilor și serviciilor la aeroport prin lucrările la extinderea noului Terminal de Plecări.”

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a adăugat: „Înregistrarea acestui prag semnificativ de pasageri, pentru a 13-a oară în istoria aeroportului, reprezintă dovada că Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii. În ultimul an, am adus îmbunătățiri substanțiale facilităților noastre, am introdus tehnologii de ultimă oră și am îmbunătățit serviciile pentru a ne asigura că fiecare pasager se bucură de o călătorie cât mai plăcută. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire Aeroportul Cluj făcând posibilă această aniversare și dorim să vă asigurăm că vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri, care să fie apreciate de către toate segmentele de trafic, respectiv trafic business, etnic sau turistic.”

Iulian Scorpan, Director General HiSky, a declarat: „Cluj-Napoca ocupă un loc special în dezvoltarea companiei noastre. Aeroportul Internațional Avram Iancu a fost prima bază operațională HiSky din România, iar în 2023, am sărbătorit atingerea pragului de un milion de pasageri cu o cursă care a aterizat tot aici. Ne bucurăm că, de această dată, tot un zbor HiSky transportă pasagerul cu numărul un milion al aeroportului din 2024. Este încă o dovadă a faptului că acest parteneriat este unul care performează și împreună reușim să oferim locuitorilor regiunii cele mai bune condiții și opțiuni de călătorie. HiSky a fost, anul trecut, în top trei operatori aerieni după numărul de pasageri transportați, iar datele de până la acest moment ne arată că acest succes se va repeta și în 2024.”

Despre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

La nivelul anului 2023, destinația charter Antalya a ocupat locul 1 în topul destinațiilor charter pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, cu un total de peste 75.000 pasageri. Aeroportul continuă să fie un punct central pentru zborurile din și spre această regiune, oferind facilități moderne și o varietate de destinații.

Despre HiSky

HiSky este o companie aeriană care operează zboruri de pasageri regulate și în regim charter, cu plecare din România și Republica Moldova, către peste 20 de destinații interne și internaționale. Compania are în operare o flotă de opt aeronave din familia Airbus A320, incluzând patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri, două aeronave A321neoLR fabricate în anul 2023 și o aeronavă wide-body Airbus A330 pentru curse long-curier.

Începând cu 7 iunie 2024, HiSky va opera zboruri directe de la Cluj-Napoca la București, facilitând conexiuni pentru pasagerii care se îmbarcă din capitală spre New York. Zborurile din Cluj-Napoca spre New York vor fi disponibile în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, la un preț de pornire de la 379 euro pe segmentul de zbor.

 

 

Sursa foto: NewsUBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here